Bouwmaat. Alles voor slimmer bouwen.

Met een alles-onder-één-dak formule voor bouwmaterialen en 47 vestigingen door heel Nederland richt Bouwmaat zich op de zelfstandige professional die werkt aan zeer uiteenlopende projecten. Of het nu gaat om sanitair, elektra of een complete renovatie, met een assortiment van meer dan 13.500 artikelen zorgt Bouwmaat ervoor dat haar klanten maar een adres hoeven te bezoeken voordat ze aan hun werk kunnen beginnen. Daarnaast onderscheidt Bouwmaat zich met een selectie van slimme services die zijn afgestemd op de behoeften van de professionele klant.

 

Jeroen de Haan, Manager Supply Chain & Technology en Informatie bij Bouwmaat Nederland:

“Bouwmaat is er echt voor de generalist. Dat wil zeggen, de zelfstandige vakman die op de ene dag een badkamer plaats en op de andere moeiteloos omschakelt om ergens de elektra aan te leggen. Voor deze groep is het van groot belang dat ze – waar de klus ook om vraagt – werken met kwalitatief goed materiaal dat op voorraad is. Klussen komen vaak last-minute binnen, dan wil je niet zes adressen bezoeken voordat je aan de slag kunt.”

 

De samenwerking met BrightBlocks

In 2017 besloot Bouwmaat om een eigen distributiecentrum op te zetten. Directe toegang tot leveranciers en fabrikanten resulteert namelijk niet alleen in betere marges, het zorgt ook voor grip op de betrouwbaarheid van de  gehele supply chain. Grote voordelen die ook aan de klant ten goede komen. Echter, voordat deze voordelen gerealiseerd konden worden, was het nodig om een systeem in gebruik te nemen dat in staat zou zijn om een enorme hoeveelheid transacties te koppelen aan een (sterk geautomatiseerde) logistieke en financiële administratie. Voor de implementatie van dat systeem is de expertise van BrightBlocks ingeschakeld.

 

Jeroen de Haan over de samenwerking met BrightBlocks:

“De start van een eigen distributiecentrum was absoluut een uitdaging. Het vinden van de juiste partner met wie we dat avontuur aan konden gaan was dus van groot belang. Toen bleek dat onze toenmalige leverancier niet in staat zou zijn om het project goed te begeleiden, hebben we BrightBlocks ingeschakeld. Wat ons enorm aanspreekt aan BrightBlocks is de culturele match met ons bedrijf. We hebben dezelfde ‘getting things done’ mentaliteit en hechten waarde aan een open manier van communiceren. Dat maakt de samenwerking heel natuurlijk. Daarnaast is het van belang dat je samenwerkt met een partner die in staat is om een complex ERP-systeem zorgvuldig in te richten, te onderhouden én uit te bouwen met minimale downtime.”

"Wat ons enorm aanspreekt aan BrightBlocks is de culturele match met ons bedrijf."